iso 9001 logo

Recensies

Pret in herstel

Het is ons doel om jou weer een fijne plek in de maatschappij te laten vinden. Dat dit lukt bij de grote meerderheid van onze cliënten maakt ons trots.

We laten graag een aantal van hen aan het woord, om jou zelf te vertellen hoe ze dat hebben ervaren. Lees de recensies en reviews van onze eigen cliënten. Zij leggen je uit hoe ze hun 12 Stappen Minnesota-begeleiding hebben ervaren, met aandacht voor de 11 leefgebieden waar we ons op richten.

Recensies over begeleid en beschermd wonen bij Pret in herstel

Erik

Persoonlijk heb ik een zeer goede tijd gehad bij PIH. Ik heb van begin af aan een goede kamer gehad. Waar ik mij thuis voelde. Een goedepiek om mij even terug te kunnen trekken als ik even alleen wilde zijn. Of om te werken aan mijn stappen en opleiding. Hiernaast ook genoeg ruimte om te sporten op mijn kamer. Ideaal! Huisgenoten is in het begin echt even wennen geweest. Het is voor mij een leer proces geweest om met verschillende soorten mensen o te gaan/te leven. Uiteindelijk is dit een goed proces geweest.en zijn er vriendschappen uit ontstaan. 1 in het bijzonder. Met Rob. Waarvan ik kan zeggen dat het mijn beste vriend is geworden. Die een groot onderdeel in mijn herstel is geworden. Een echte vriendschap waar ik veel aan heb.

"De groepen waren fijn. Een hele goede oefening met open en kwetsbaar zijn. Hier heb ik gaandeweg erg veel aan gehad."
De begeleiding bij PIH is maatwerk. Op de individu gericht. Wat voor mij goed heeft gewerkt. Het gaat uiteindelijk om de hulpvraag. Ik heb de tijd bij PIH goed benut. Ik ben een maand na aankomst vrijwilligerswerk gaan doen. Naast de nabehandeling bij Castle Craig. Het is goed dat de toegestane uren aan vrijwilligerswerk beperkt zijn. Want ik had mijzelf voorbij gelopen. met alle gevolgen van dien voor mijn herstel. Mijn begeleider heeft mij goed geholpen waar ik hulp vroeg. Hij was zeer geïnteresseerd in mijn proces. Gaf mij een veilig gevoel. En heb geleerd dat ik met open kwetsbaar zijn grote stappen kan maken. Als ik ergens tegen aanliep was er altijd een aanspreekpunt aanwezig op kantoor. Ik heb nooit meegemaakt dat er geen tijd werd gemaakt. Ook al was het simpelweg om even een praatje te maken. Ik ben altijd weer met een beter gevoel weer weggegaan. Workshops heb ik er een aantal van bijgewoond. Deze waren ook leerzaam. Ik heb er maar een aantal kunnen bijwonen omdat ik druk was met werk opleiding etc. Wat op zich helemaal niet erg is. Als de tijd herstel gericht is gevuld. Al met al heb ik een top tijd gehad bij PIH. Ik heb de zelf invulling aan mijn herstel kunnen geven. Zelf bepalen hoe ik mijn traject wil uitstippelen. Vanuit een vaste structuur. Dag nacht ritme, verplichtingen. Huishoudelijk, maatschappelijk. Ik had niet beter kunnen wensen. Voor mij was de vrijheid in keuzes maken heel fijn. Gaandeweg kwam de zorg van PIH iets meer op de achtergrond. Dit gelang mijn verantwoordelijkheid groeide. Maar alsnog altijd aanwezig. Bij mijn uitstroom alles goed afgesloten. Per direct ingestroomd in de ambulant groep op dinsdag. Wat ik ook erg fijn vind. Een veilige plek met het veilige gevoel dat ik al had met de begeleiders van PIH. Een ideale verlenging van safehouse naar zelfstandig wonen. De bekende veiligheid om op terug te vallen. Ik ben PIH super dankbaar voor de goede zorgen en de kans om weer een volwaardig deelnemer aan de maatschappij te worden. Work in Progress. Maar het gaat gewoon gebeuren. Van 1 jaar geleden geen uitzicht naar nu een mooie toekomst voor ogen.

J.J.

Mijn weg van herstel begon ruim een jaar voor ik bij Pret in herstel kwam wonen. Mijn leven was compleet onhanteerbaar geworden thuis bij mijn ouders door het gebruik van drugs. Op mijn diepte punt vermeed ik elk sociaal contact, zelfs contact met mijn familie. Ik besloot hulp te zoeken, wat resulteerde in mijn eerste aanraking met de verslavingszorg. Een detox van 10 dagen. Dit bleek niet voldoende. Ik heb mij toen bij Castle Craig aangemeld en ben 23 December 2014 naar Schotland gegaan voor 10 weken. Hier leerde ik veel over verslaving en ik zag het allemaal weer zitten. Er werd mij geadviseerd aansluitend aan mijn opname in Schotland naar een Safehouse te verhuizen, maar omdat ik mij in lange tijd weer zo goed voelde wilde ik het zelf gaan proberen. Ik kwam weer in mijn oude omgeving thuis bij mijn ouders te wonen, wat slechts 3 weken goed ging. Het werd mij duidelijk dat een Safehouse toch de beste manier was om op een veilige manier en in een nieuwe omgeving aan mijn herstel te werken en een fundering voor een nieuw leven neer te leggen.
"Het werd mij duidelijk dat een Safehouse toch de beste manier was om op een veilige manier en in een nieuwe omgeving aan mijn herstel te werken"
De keuze om bij Pret in herstel te gaan wonen is 1 van de beste keuzes van de afgelopen jaren geweest. Ik heb hier op heel veel vlakken aan mijzelf kunnen werken in een goede, nieuwe en veilige woonsituatie. Ondanks dat de begeleiding met veel verschillende mensen te maken heeft, met ieder vaak veel persoonlijke problemen, doen ze hun werk erg goed. Het team is erg toegankelijk en is echt een onderdeel van de groep binnen Pret in herstel. Zelf zit ik nu in de laatste maand van mijn verblijf hier en ga ik een nieuwe mooie stap te gemoed. Ik ga op mijzelf wonen in een super leuke studio in de binnenstad van Den Haag en dankzij mijn verblijf bij Pret in herstel ga ik deze nieuwe stap met gezonde spanning en veel motivatie aan.

Patricia

Nadat ik mijn tijd in de kliniek 'uitgezeten' had, kwam ik bij Pret in herstel terecht. Dat was in de zomer van 2013. Ik kon daar, samen met andere herstellende vrouwen, in een veilig, fijn, mooi huis wonen. Een zogenaamd safehouse. Dat vond ik niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig van tijd tot tijd. Pret in herstel bood me de kans en de gelegenheid mijzelf en mijn leven weer helemaal op te bouwen. Die kans heb ik met beide handen gegrepen! Ik heb, met de hulp van Pret in herstel en onder hun begeleiding, heel veel bereikt! Op alle vlakken van mijn leven om eerlijk te zijn. Wat ik ook geleerd heb is weer plezier in mijn leven te hebben, doordat we vaker uitjes hadden. Dat vond ik heel gaaf. Ik kijk dan ook met een prettig gevoel terug op deze periode.

"Pret in herstel bood me de kans en de gelegenheid mijzelf en mijn leven weer helemaal op te bouwen."
De professionele en betrokken begeleiding gaf mij wat ik nodig had om te blijven groeien. Ik gaf niet op en de keren dat ik het moeilijk had, hielpen zij me erdoorheen. Zo bouwde ik een stevige basis voor mijn huidige leven. Vandaag de dag leef ik vrij van verslaving en met dankbaarheid in mijn hart. Ik pluk nog steeds de vruchten van wat ik toen allemaal bij Pret in herstel geleerd heb. Dus ik zou zeggen, als je de kans krijgt; ga voor jezelf!

Axel

Ik ben Axel, 33 jaar en woon sinds kort in Rijswijk, waar ik voor het eerst in mijn leven volledig zelfstandig ben. Ik ben 12 jaar verslaafd geweest aan alcohol, cocaïne en gokken. Deze verslavingen hebben mij bijna ten gronde gericht, ware het niet dat mijn zus mij een zeer warm hart toedroeg en mij inschreef voor een afkickkliniek in Schotland. Na hier een traject van 18 weken gevolgd te hebben werd mij geadviseerd om naar een safehouse te gaan en werd ik voorgesteld aan bij Pret in herstel.

"Zonder al deze elementen had ik nooit kunnen staan waar ik nu sta: zelfstandig, gemoedsrust, schuldenvrij en in een wereld die voor mij openstaat."
Gedurende de 2 jaar dat ik in Pret in herstel ben verbleven, heb ik hier op mijn eigen manier maar toch onder een toeziend oog mogen ontdekken hoe mijn karakter in elkaar zit, hoe dit grotendeels zo gevormd is en hoe dit een belangrijke invloed heeft gehad op mijn verslaving. Ook heb ik hier geleerd hoe ik op een gezondere manier met mijn emoties en situaties om kan gaan.

Rudy

In december 2014 kon ik na de kliniek terecht bij pret in herstel. Bij Pih kreeg ik de kans om mijzelf weer terug te vinden na een tijd van verkeerde keuzes. Pih bood mij professionele en persoonlijke zorg. Ook bood Pih een veilig huis met lotgenoten. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik door hun hulp heb kunnen creëren. Vandaag de dag leef ik met hoop, moed, vertrouwen en vrij van verslaving! En ik heb het leven waar ik altijd al van droomde: een lieve vriendin en een gezonde dochter.

Sophie

Mijn naam is Sophie en ik ben 26 jaar. Vanaf mijn 22ste jaar ben ik al bezig met verschillende soorten behandelingen voor mijn verslaving. Helaas heeft dat niet genoeg effect gehad. Ik was iets langer dan een jaar clean en heb een terugval gehad. Ik ben toen naar een kliniek gegaan waar zij het 12 stappen programma volgen. Dit heb ik als zwaar maar wel prettig ervaren. Gelukkig kon ik na die behandeling door naar Pret in herstel om verder in alle rust aan mijn herstel te kunnen werken en hier word ook het 12 stappen programma gevolgd.Ik vond het erg spannend omdat ik ook in een andere stad woonde. Ik ben hier erg goed opgevangen door de mensen die hier werken en de medebewoners. Ik krijg twee keer in de week 1 op 1 gesprekken, volg meditatie, dag opening , twee keer in de week sporten met begeleiding , 1 keer in de week groepssessie en kan zelfs mee lunchen. Vooral de 1 op 1 gesprekken ervaar ik als zeer prettig, omdat ik dan goede feedback krijg als ik ergens mee zit. De groepssessie geld het zelfde alleen dan krijg ik feedback van de medebewoners, hoe hun met bepaalde dingen omgaan.De laatste weken had ik een zware periode en door dat ik bij Pret zit ben ik hier door heen gekomen. Inmiddels ben ik 4 maanden en 2 weken clean. Binnenkort begin ik weer met een opleiding en in de tussen tijd ga ik vrijwilligerswerk doen. Met kleine stapjes kom ik dus weer terug in de maatschappij.

"Vooral de 1-op-1 gesprekken ervaar ik als zeer prettig, omdat ik dan goede feedback krijg als ik ergens mee zit."

Iwan

Mijn naam is Iwan en ik ben verslaafd. Ik ben 37 jaar en worstelde al geruime tijd met verslavingen. In 2017 kwam ik daardoor voor het eerst in aanraking met een kliniek, helaas duurde het niet lang voordat ik terug viel na de opname omdat het mij vooral ontbrak aan bereidwilligheid en eerlijkheid. Deze terugval was letterlijk een hel waarbij ik uiteindelijk in het ziekenhuis belande en diep van binnen wist dat het zo niet meer langer kon. Ik besloot om mij op te laten nemen in Schotland, wat ik als zwaar maar ook heel leerzaam ervaarde. Tijdens mijn opname daar wist ik dat ik niet terug kon naar mijn oude omgeving en hoorde daar over het verder herstellen in een safe house. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met Pret in herstel en na mijn klinische opname ging ik ook direct door naar het safe house. Deze periode van een jaar heeft echt letterlijk mijn leven veranderd op een positieve manier. Ik heb hier echt aan mezelf kunnen werken, in een veilige omgeving met anderen herstellenden verslaafden. Heb onder andere meerderen therapieën gevolgd en daarbij ook het programma van het safe house zelf, dit heb ik echt nodig gehad. De groepsgesprekken, 1 op 1 met begeleiders waren echt iets waar ik enorm veel aan heb gehad.

"Ik heb in deze periode echt kunnen ontdekken met behulp van begeleiders en huisgenoten wie of wat ik nou ben en wil."
Ik ben inmiddels 16 maanden clean heb weer een eigen huisje en ga weer naar school om een opleiding te volgen. Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is geweest maar het is het echt waard geweest en ik kan oprecht zeggen dat ik weer van mezelf hou en ik weer vol in het leven sta, ik ben Pret in herstel daarom ook heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen om zo aan mezelf te werken.

Karim

"Ik kan dankzij de hulp van Pret in herstel weer genieten van het leven. En dus daardoor de kans op een terugval te verkleinen."
Mijn naam is Karim en ik ben 31 jaar, geboren en getogen in Den Haag. Ik ben 14 jaar verslaafd geweest aan cannabis, alcohol en speed. Heb veel moeten meemaken in me jeugd. Me verslaafde broer die agressief was en regelmatig ruzie maakte thuis. Verkeerde vriendenkring waardoor ik dan wel is in aanraking kwam met de politie. Het vroegtijdige overlijden van me ouders. Dakloos geworden en dus op straat moeten leven. En was ook nog is heel nieuwsgierig aangelegd. Dit alles bij elkaar is de reden dat ik verslaafd ben geraakt en nog dieper in me verslaving ben gaan zitten. Maar op een gegeven moment naar mijn weten had ik wel de bodem bereikt. Ik was zo ongelukkig. Iedereen keek op me neer. me familie die me niet meer vertrouwde. Voelde me een nietsnut. Ben gaan nadenken over het leven en hoe verder. Wilde ik blij, gelukkig worden en meer rust in me hoofd krijgen dan zou ik moeten stoppen met de drugs en alcohol. Zo gezegd zo gedaan. Een paar maanden later zat ik in de kliniek van het Leger des heils in Apeldoorn met hulp van me persoonlijke begeleider. Hij heeft me ook aangeraden om een veilige plek te zoeken voor na me klinische behandeling. Hij heeft me toen ook ingeschreven bij Pret In herstel. Een zorginstelling dat gespecialiseerd is in het werken met herstellende verslaafde met hulp van de 12 stappen van HET Minnesota model. Ik moet zeggen het is een van de betere safehouses in Nederland. Ze werken met ervaringsdeskundige begeleiders. Die zich als geen ander kunnen verplaatsen in jou situatie want die zijn ook verslaafd geweest. Het is een combinatie van serieus aan je herstel werken en plezier hebben door middel van uitjes, gezamenlijke eten en sporten. Ze hebben ook nog is iemand in dienst voor het financiële gedeelte zoals schulden in kaart brengen en voorbereidende werk voor het schuldhulp traject of het aanvragen van een uitkering. Zoals bij mij het geval was. Ik heb daardoor gelukkig veel meer ruimte in me hoofd voor andere dingen. Ze doen dat met alle plezier en ik waardeer het echt. Ik wil graag in de toekomst terug naar school. Nog meer diploma's halen om zo me kans op werk te vergroten en te genieten van wat ik doe. Ik kan dankzij de hulp van Pret in herstel weer genieten van het leven. En dus daardoor de kans op een terugval te verkleinen.

Roy

Hierbij werd ik in elk onderdeel ondersteund door een team professionele en sympathieke mensen. Ik heb hier initiatief leren nemen en om hulp durven vragen. In tegenstelling tot mijn verleden en de leefsituaties waarin ik mij heb bevonden heb ik mij hier geen moment onveilig gevoeld. Vanuit Pret in herstel heb ik ook een gezond sociaal netwerk leren opbouwen. Een netwerk waar ik vandaag de dag nog steeds ontzettend graag gebruik van maak. En Pret in herstel zal voor altijd een gedeelte van dat netwerk zijn.

"Tijdens mijn verblijf bij Pret in herstel besefte ik dat ik hier een legitieme tweede kans had gekregen om m’n leven op een gezonde gestructureerde manier op te bouwen."

Cenny

Mijn leven voor ik in herstel kwam zag er niet goed uit. Zoals elke verslaafde heb ik best veel meegemaakt en zo terug kijkend naar mijn kinderjaren kan ik zeggen dat ik toen al verslaving gedrag had. In mijn puber tijd begon de ellende met de middelen. Het begon onschuldig en het eindigde met huis uitzetting. Ik heb de keus gekregen van mijn moeder om of op straat te leven en haar te verliezen of naar een jongeren kliniek in de Ardenne. Mijn keuze was snel gemaakt alleen was het niet vrijwillig. Erna teruggevallen en de zelfde ellende. Eenmaal bereidwillig om nog een behandeling te volgen ging het de goede kant uit en melden ik mijn aan bij pret in herstel. Dit is denk ik de beste keuze geweest die ik ooit heb gemaakt. De 1e 3 maanden ging het super goed hier door alle hulp en ondersteuning en me eigen bereidwilligheid. Je krijgt hier wat je nodig hebt en je hebt een begeleider die je overal bij kan helpen. Ik ben een relatie begonnen en het ging al gauw minder goed met me zonder de hulp van pret in herstel zou ik het niet hebben gered. Ze zijn hier 24 uur bereikbaar en hebben een goed programma gericht op de 12 stappen Minnesota. Ik heb hier me zelf beter leren kennen en alles geleerd wat er komt kijken als je op jezelf zal gaan wonen van huis houden tot eigen verantwoording pakken. Het gaat nog niet altijd even goed maar ze helpen je hier goed bij om het alsnog goed te doen. Er is hier een sfeer tussen de begeleiding en cliënten die heel goed is , ze snappen je en herkennen je . ze vooroordelen je niet en staan altijd voor je klaar . je kan op ze bouwen en geven je een warm gevoel. Ik weet zeker dat als ik doe wat ik moet doen met behulp van hier straks op me eigen benen kan staan.

"Je krijgt hier wat je nodig hebt en je hebt een begeleider die je overal bij kan helpen."
Het klopt allemaal wat er op de website staat de 10 leefgebieden daar word zodanig opgelet en hulp aangeboden dat als jij de hulp en suggesties aanneemt en er wat mee doet JIJ echt op je zelf kan gaan vertrouwen en een mooi leven kan opbouwen. JE BENT NIET ALLEEN , JE MOET HET ALLEEN ZELF TOEPASSEN.
Aanmelden

Op pretinherstel.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy Policy.