Recensies

Wij spannen ons in voor verslaafden in herstel en lopen een eindje mee op het pad van cliënten in herstel van verslaving wanneer zij, na hun 12 Stappen Minnesota behandeling, een eigen plek verwerven in de maatschappij. Wij doen dit door cliënten een leven in herstel te leren, door middel van het 8 fasemodel en 10 leefgebieden, begeleiding in één van onze woonvormen. Lees hieronder de ervaringen van onze cliënten.

Pret in Herstel bood me de kans en de gelegenheid mijzelf en mijn leven weer helemaal op te bouwen.

Nadat ik mijn tijd in de kliniek 'uitgezeten' had, kwam ik bij Pret in Herstel terecht. Dat was in de zomer van 2013. Ik kon daar, samen met andere herstellende vrouwen, in een veilig, fijn, mooi huis wonen. Een zogenaamd safehouse. Dat vond ik niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig van tijd tot tijd. Pret in Herstel bood me de kans en de gelegenheid mijzelf en mijn leven weer helemaal op te bouwen. Die kans heb ik met beide handen gegrepen! Ik heb, met de hulp van Pret in Herstel en onder hun begeleiding, heel veel bereikt! Op alle vlakken van mijn leven om eerlijk te zijn. Wat ik ook geleerd heb is weer plezier in mijn leven te hebben, doordat we vaker uitjes hadden. Dat vond ik heel gaaf. Ik kijk dan ook met een prettig gevoel terug op deze periode.

De professionele en betrokken begeleiding gaf mij wat ik nodig had om te blijven groeien. Ik gaf niet op en de keren dat ik het moeilijk had, hielpen zij me erdoorheen. Zo bouwde ik een stevige basis voor mijn huidige leven. Vandaag de dag leef ik vrij van verslaving en met dankbaarheid in mijn hart. Ik pluk nog steeds de vruchten van wat ik toen allemaal bij Pret in Herstel geleerd heb. Dus ik zou zeggen, als je de kans krijgt; ga voor jezelf!

Patricia

Ik ben Axel, 33 jaar en woon sinds kort in Rijswijk, waar ik voor het eerst in mijn leven volledig zelfstandig ben. Ik ben 12 jaar verslaafd geweest aan alcohol, cocaïne en gokken. Deze verslavingen hebben mij bijna ten gronde gericht, ware het niet dat mijn zus mij een zeer warm hart toedroeg en mij inschreef voor een afkickkliniek in Schotland. Na hier een traject van 18 weken gevolgd te hebben werd mij geadviseerd om naar een safehouse te gaan en werd ik voorgesteld aan bij Pret in Herstel.

Gedurende de 2 jaar dat ik in Pret in Herstel ben verbleven, heb ik hier op mijn eigen manier maar toch onder een toeziend oog mogen ontdekken hoe mijn karakter in elkaar zit, hoe dit grotendeels zo gevormd is en hoe dit een belangrijke invloed heeft gehad op mijn verslaving. Ook heb ik hier geleerd hoe ik op een gezondere manier met mijn emoties en situaties om kan gaan.

Zonder al deze elementen had ik nooit kunnen staan waar ik nu sta: zelfstandig, gemoedsrust, schuldenvrij en in een wereld die voor mij openstaat.

Axel

De formule

Het verblijf in een beschermde woonomgeving houdt in dat je samenwoont met anderen. Je hebt je eigen kamer en deelt de woonkamer, open keuken, toilet en douche met je medebewoners. Je leert te socializen op een dieper niveau en je kunt op de steun van je fellows rekenen en er voor je fellows zijn. Tijdens dit verblijf van maximaal een jaar word je intensief begeleid door het Pret in herstel-team.

Het werd mij duidelijk dat een Safehouse toch de beste manier was om op een veilige manier en in een nieuwe omgeving aan mijn herstel te werken

Mijn weg van herstel begon ruim een jaar voor ik bij Pret in Herstel kwam wonen. Mijn leven was compleet onhanteerbaar geworden thuis bij mijn ouders door het gebruik van drugs. Op mijn diepte punt vermeed ik elk sociaal contact, zelfs contact met mijn familie. Ik besloot hulp te zoeken, wat resulteerde in mijn eerste aanraking met de verslavingszorg. Een detox van 10 dagen.

Dit bleek niet voldoende. Ik heb mij toen bij Castle Craig aangemeld en ben 23 December 2014 naar Schotland gegaan voor 10 weken. Hier leerde ik veel over verslaving en ik zag het allemaal weer zitten. Er werd mij geadviseerd aansluitend aan mijn opname in Schotland naar een Safehouse te verhuizen, maar omdat ik mij in lange tijd weer zo goed voelde wilde ik het zelf gaan proberen. Ik kwam weer in mijn oude omgeving thuis bij mijn ouders te wonen, wat slechts 3 weken goed ging. Het werd mij duidelijk dat een Safehouse toch de beste manier was om op een veilige manier en in een nieuwe omgeving aan mijn herstel te werken en een fundering voor een nieuw leven neer te leggen.

De keuze om bij Pret in Herstel te gaan wonen is 1 van de beste keuzes van de afgelopen jaren geweest. Ik heb hier op heel veel vlakken aan mijzelf kunnen werken in een goede, nieuwe en veilige woonsituatie. Ondanks dat de begeleiding met veel verschillende mensen te maken heeft, met ieder vaak veel persoonlijke problemen, doen ze hun werk erg goed. Het team is erg toegankelijk en is echt een onderdeel van de groep binnen Pret in Herstel.

Zelf zit ik nu in de laatste maand van mijn verblijf hier en ga ik een nieuwe mooie stap te gemoed. Ik ga op mijzelf wonen in een super leuke studio in de binnenstad van Den Haag en dankzij mijn verblijf bij Pret in Herstel ga ik deze nieuwe stap met gezonde spanning en veel motivatie aan.

J.J.

In december 2014 kon ik na de kliniek terecht bij pret in herstel. Bij Pih kreeg ik de kans om mijzelf weer terug te vinden na een tijd van verkeerde keuzes. Pih bood mij professionele en persoonlijke zorg. Ook bood Pih een veilig huis met lotgenoten. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik door hun hulp heb kunnen creëren. Vandaag de dag leef ik met hoop, moed, vertrouwen en vrij van verslaving! En ik heb het leven waar ik altijd al van droomde: een lieve vriendin en een gezonde dochter.

Rudy


Vooral de 1-op-1 gesprekken ervaar ik als zeer prettig, omdat ik dan goede feedback krijg als ik ergens mee zit.

Mijn naam is Sophie en ik ben 26 jaar. Vanaf mijn 22ste jaar ben ik al bezig met verschillende soorten behandelingen voor mijn verslaving. Helaas heeft dat niet genoeg effect gehad. Ik was iets langer dan een jaar clean en heb een terugval gehad. Ik ben toen naar een kliniek gegaan waar zij het 12 stappen programma volgen. Dit heb ik als zwaar maar wel prettig ervaren.

Gelukkig kon ik na die behandeling door naar Pret in Herstel om verder in alle rust aan mijn herstel te kunnen werken en hier word ook het 12 stappen programma gevolgd.Ik vond het erg spannend omdat ik ook in een andere stad woonde. Ik ben hier erg goed opgevangen door de mensen die hier werken en de medebewoners. Ik krijg twee keer in de week 1 op 1 gesprekken, volg meditatie, dag opening , twee keer in de week sporten met begeleiding , 1 keer in de week groepssessie en kan zelfs mee lunchen. Vooral de 1 op 1 gesprekken ervaar ik als zeer prettig, omdat ik dan goede feedback krijg als ik ergens mee zit. De groepssessie geld het zelfde alleen dan krijg ik feedback van de medebewoners, hoe hun met bepaalde dingen omgaan.De laatste weken had ik een zware periode en door dat ik bij Pret zit ben ik hier door heen gekomen. Inmiddels ben ik 4 maanden en 2 weken clean.

Binnenkort begin ik weer met een opleiding en in de tussen tijd ga ik vrijwilligerswerk doen. Met kleine stapjes kom ik dus weer terug in de maatschappij.

Sophie

Virtuele rondleidingNeem een kijkje bij Pret in herstel

Klik hier om te beginnen 


Ik kan dankzij de hulp van Pret in Herstel weer genieten van het leven. En dus daardoor de kans op een terugval te verkleinen.

Mijn naam is Karim en ik ben 31 jaar, geboren en getogen in Den Haag. Ik ben 14 jaar verslaafd geweest aan cannabis, alcohol en speed. Heb veel moeten meemaken in me jeugd. Me verslaafde broer die agressief was en regelmatig ruzie maakte thuis. Verkeerde vriendenkring waardoor ik dan wel is in aanraking kwam met de politie. Het vroegtijdige overlijden van me ouders. Dakloos geworden en dus op straat moeten leven. En was ook nog is heel nieuwsgierig aangelegd. Dit alles bij elkaar is de reden dat ik verslaafd ben geraakt en nog dieper in me verslaving ben gaan zitten. Maar op een gegeven moment naar mijn weten had ik wel de bodem bereikt.

Ik was zo ongelukkig. Iedereen keek op me neer. me familie die me niet meer vertrouwde. Voelde me een nietsnut. Ben gaan nadenken over het leven en hoe verder. Wilde ik blij, gelukkig worden en meer rust in me hoofd krijgen dan zou ik moeten stoppen met de drugs en alcohol. Zo gezegd zo gedaan. Een paar maanden later zat ik in de kliniek van het Leger des heils in Apeldoorn met hulp van me persoonlijke begeleider. Hij heeft me ook aangeraden om een veilige plek te zoeken voor na me klinische behandeling. Hij heeft me toen ook ingeschreven bij Pret In Herstel. Een zorginstelling dat gespecialiseerd is in het werken met herstellende verslaafde met hulp van de 12 stappen van HET Minnesota model. Ik moet zeggen het is een van de betere safehouses in Nederland. Ze werken met ervaringsdeskundige begeleiders. Die zich als geen ander kunnen verplaatsen in jou situatie want die zijn ook verslaafd geweest.

Het is een combinatie van serieus aan je herstel werken en plezier hebben door middel van uitjes, gezamenlijke eten en sporten. Ze hebben ook nog is iemand in dienst voor het financiële gedeelte zoals schulden in kaart brengen en voorbereidende werk voor het schuldhulp traject of het aanvragen van een uitkering. Zoals bij mij het geval was. Ik heb daardoor gelukkig veel meer ruimte in me hoofd voor andere dingen. Ze doen dat met alle plezier en ik waardeer het echt. Ik wil graag in de toekomst terug naar school. Nog meer diploma's halen om zo me kans op werk te vergroten en te genieten van wat ik doe. Ik kan dankzij de hulp van Pret in Herstel weer genieten van het leven. En dus daardoor de kans op een terugval te verkleinen.

Karim

Mijn leven voor ik in herstel kwam zag er niet goed uit. Zoals elke verslaafde heb ik best veel meegemaakt en zo terug kijkend naar mijn kinderjaren kan ik zeggen dat ik toen al verslaving gedrag had. In mijn puber tijd begon de ellende met de middelen. Het begon onschuldig en het eindigde met huis uitzetting. Ik heb de keus gekregen van mijn moeder om of op straat te leven en haar te verliezen of naar een jongeren kliniek in de Ardenne. Mijn keuze was snel gemaakt alleen was het niet vrijwillig. Erna teruggevallen en de zelfde ellende. Eenmaal bereidwillig om nog een behandeling te volgen ging het de goede kant uit en melden ik mijn aan bij pret in herstel. Dit is denk ik de beste keuze geweest die ik ooit heb gemaakt. De 1e 3 maanden ging het super goed hier door alle hulp en ondersteuning en me eigen bereidwilligheid. Je krijgt hier wat je nodig hebt en je hebt een begeleider die je overal bij kan helpen.

Ik ben een relatie begonnen en het ging al gauw minder goed met me zonder de hulp van pret in herstel zou ik het niet hebben gered. Ze zijn hier 24 uur bereikbaar en hebben een goed programma gericht op de 12 stappen Minnesota. Ik heb hier me zelf beter leren kennen en alles geleerd wat er komt kijken als je op jezelf zal gaan wonen van huis houden tot eigen verantwoording pakken. Het gaat nog niet altijd even goed maar ze helpen je hier goed bij om het alsnog goed te doen. Er is hier een sfeer tussen de begeleiding en cliënten die heel goed is , ze snappen je en herkennen je . ze vooroordelen je niet en staan altijd voor je klaar . je kan op ze bouwen en geven je een warm gevoel. Ik weet zeker dat als ik doe wat ik moet doen met behulp van hier straks op me eigen benen kan staan.

Je krijgt hier wat je nodig hebt en je hebt een begeleider die je overal bij kan helpen.

Het klopt allemaal wat er op de website staat de 10 leefgebieden daar word zodanig opgelet en hulp aangeboden dat als jij de hulp en suggesties aanneemt en er wat mee doet JIJ echt op je zelf kan gaan vertrouwen en een mooi leven kan opbouwen. JE BENT NIET ALLEEN , JE MOET HET ALLEEN ZELF TOEPASSEN.

Cenny

Vul a.u.b. alle velden in.