Analyseren
Doelen:
- Sterke en zwakke punten in kaart brengen
- Jouw situatie verduidelijken
- Basis leggen voor verdere begeleiding
Sterke en zwakke punten van 11 leefgebieden
Tijdens de analysefase bepalen we samen jouw sterke en zwakke punten. Dat doen we aan de hand van de 11 leefgebieden (Financiën, Dagbesteding, Huisvesting, Huiselijke relaties, Geestelijke gezondheid, Lichamelijk gezondheid, Herstel, Activiteiten dagelijks leven, Sociaal netwerk, Maatschappelijke participatie, Justitie).
Wekelijkse gesprekken
Tijdens wekelijkse gesprekken bespreken we de 11 leefgebieden. Die gebieden komen in bijna elke fase terug. Ze staan centraal binnen het begeleidingstraject en zorgen voor structuur. We gaan uit van mensgerichte leefgebieden, die daarmee nadrukkelijk niet probleemgericht zijn.
Ons team van begeleiders en hulpverleners observeert en rapporteert. Zo houden we jouw functioneren bij, en bespreken we dat met jouw aan de hand van de 11 leefgebieden.
Begeleidingsplan opstellen
Tijdens de analysefase stellen we een persoonsbeschrijving op. Dat doen we aan de hand van de gesprekken, informatie uit het intakegesprek en informatie van anderen. Zo beschrijven we jouw situatie binnen elk van de 11 leefgebieden. We bespreken zowel wat er goed gaat als waar er nog verbetering nodig is. Uiteraard ontvang jij de persoonsbeschrijving en gaan we daarover graag met je in gesprek.