Werkwijze


Bij Pret in herstel werken we volgens het 8-fasenmodel. Dat geeft jou inzicht in onze begeleiding. Het voorkomt onduidelijkheden, omdat je steeds precies weet waar je aan toe bent.

Tijdens 8 fasen bieden we je de persoonlijke begeleiding waar je behoefte aan hebt. Dat is steeds afgestemd op 11 leefgebieden, die tijdens het volledige programma terugkerend aan bod komen.


Het 8-fasenmodel

Met ons 8-fasenmodel doorloop je de volgende stappen:

 1. Aanmelding
 2. Intake
 3. Instroom / Start
 4. Analyse
 5. Planning
 6. Uitvoering
 7. Evaluatie
 8. Uitstroom

Tijdens iedere fase bepalen we de doelen, de specifieke werkzaamheden en de instrumenten die daarvoor nodig zijn. Dat doe je samen met jouw begeleider, voor individuele begeleiding op maat.

 

Aandacht voor 11 leefgebieden

Onze werkwijze met het 8-fasenmodel gaat uit van 11 leefgebieden. We werken op die manier mensgericht in plaats van probleemgericht. Dit zijn de leefgebieden die we gebruiken:

 1. Financiën
  Samen met een budgetcoach leer je omgaan met jouw budget. Bovendien helpt een budgetcoach je een uitkering en eventuele toeslagen aan te vragen.
 2. Dagbesteding
  Ons herstelgericht aanbod gaat uit van een zinvolle dagbesteding. We stimuleren je om deel te nemen aan de activiteiten die we organiseren.
 3. Huisvesting
  We ondersteunen je om vervolghuisvesting te vinden.
 4. Huiselijke relaties
  Je leert samenleven met anderen, en maakt waarschijnlijk vrienden voor het leven. Samen bekijken we jouw huidige sociale omgeving of hoe we die (opnieuw) stabiel kunnen maken.
 5. Geestelijke gezondheid
  Jouw begeleider kijkt samen met jou of je psychische ondersteuning nodig hebt, en verwijst je in dat geval specifiek door.
 6. Lichamelijke gezondheid
  Samen overleggen we of je behoefte hebt aan ondersteuning bij lichamelijk functioneren.
 7. Herstel
  Je werkt aan jouw herstel volgens het 12 stappen-Minnesotamodel dat we bij Pret in herstel gebruiken.
 8. Dagelijkse activiteiten
  Samen onderzoeken we de voor jou beste dagindeling. Dat doe je eerst bij Pret in herstel, en later met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, school of betaald werk.
 9. Sociaal netwerk
  Onze begeleiders helpen je te bouwen aan jouw steunsysteem. We helpen je relaties op te bouwen en die vervolgens verder te versterken.
 10. Maatschappelijke participatie
  Je leert je vanuit jouw herstel te ontwikkelen in de maatschappij. Met een steunsysteem en clean tijdens de uitstroom heb je de beste kans om weer helemaal mee te gaan doen.
 11. Justitie
  Heb je juridische hulp nodig? Wij ondersteunen je waar dat mogelijk is en hebben goede contacten met meerdere advocatenkantoren.

Heb je vragen over onze werkwijze of wil jij je aanmelden? Bel ons op telefoonnummer 070 8 875 874, stuur ons een e-mail naar info@pretinherstel.nl of gebruik het online aanmeldformulier. We horen graag van je!

 

Pih Algemeen

Laan van Meerdervoort 170
2517 BH Den Haag
info@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 8875 874

Pih Begeleiding

Laan van Meerdervoort 178
2517 BH Den Haag
ambulant@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 792 0096

 

Pih Delft

Oude Delft 169
2611 HB Delft
delft@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)15 792 0021

Pih Den Haag

Laan van Meerdervoort 170
2517 BH Den Haag
denhaag@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 369 8664

 

Pih Wateringen

Julialaan 4
2291 BM Wateringen
wateringen@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)174 705 127

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

.button { border-radius: 0.5em; }