Herstel Trajecten

Bij Pret in herstel weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste zorg te ontvangen. De juiste zorg, is de zorg die past bij jou en bij wat jij op dat moment nodig hebt.

Online portaal voor de juiste zorg

Bij Pret in herstel weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste zorg te ontvangen. De juiste zorg, is de zorg die past bij jou en bij wat jij op dat moment nodig hebt. Wij vinden het belangrijk dat jij jouw eigen regie kunt voeren en dus zelf kunt kiezen welke zorg je wilt ontvangen. Daarom gaat Pret in herstel starten met een online portaal voor de diverse soorten zorg die je als cliënt nodig kan hebben. Via dit portaal kunnen wij cliënten doorverwijzen naar de verschillende zorgaanbieders in de gemeente Den-Haag en andere aanbieders door het hele land. Dit ligt uiteraard aan de specifieke zorgvraag en hier zullen we samen naar kijken.

AANMELDEN


Altijd een traject dat bij je past

Pret in herstel is een twaalfstappen-instelling en je kunt ervoor kiezen om bij ons je traject te volgen. Maar we kunnen je ook doorverwijzen naar onze diverse samenwerkingspartners. Wil je liever geen twaalfstappenprogramma volgen? Dan kunnen we je ook doorverwijzen naar andere soorten zorgaanbieders. Ons streven is dat jij altijd een traject krijgt aangeboden dat bij je past. Van detox-behandeling tot begeleiding en van dagbesteding tot logeeropvang en beschermd wonen, alles is mogelijk.


Hoe werkt het in de praktijk?

Op het moment dat jij er klaar voor bent om actief aan de slag te gaan met jouw verslaving en herstel kun je contact met ons opnemen via het portaal van Pret in herstel. Wij vragen dan een behandeltraject voor jou aan bij de gemeente van herkomst. Op dit moment kan dit onder andere bij de gemeente Den-Haag, Leiden, Oegstgeest, Zoeterwoude Dorp, Delft en Rijswijk. Wij kijken samen met jou welke zorg jij wilt ontvangen: wat past het beste bij jou en waar kun jij het beste resultaat mee behalen?
Vervolgens wordt de detox voor je geregeld door de kliniek en in gang gezet. Na deze detox kun je rechtstreeks terecht in de kliniek, waar we gaan kijken welke nazorg je wilt ontvangen op het moment dat je terugkomt. Zo kun je bij terugkomst uit de kliniek direct verder met passende nazorg om de kans op een terugval te verkleinen. Wanneer jij er klaar voor bent ga je terug naar je eigen woonomgeving (met of zonder ambulante zorg) of kun je verblijven in een beschermde woonomgeving.


Stappenplan zorg op maat

Bovenstaande is een voorbeeld van hoe een traject zou kunnen verlopen. Uiteraard is dit helemaal naar jouw situatie en wensen aan te passen:

  1. Je kunt contact met ons opnemen via het online portaal van Pret in herstel
  2. Wij vragen een passend traject aan bij de gemeente
  3. Samen maken we de keuze welke zorg jij wilt ontvangen
  4. Wij benaderen de kliniek
  5. De kliniek regelt de detox
  6. Samen kiezen we de nazorg die jij wilt ontvangen en starten dit traject
  7. Terugkeer naar eigen woonomgeving of beschermd wonen.Onze partnerssamen op weg

Virtuele rondleidingNeem een kijkje bij Pret in herstel

Klik hier om te beginnen 


Recensies cliëntenLees de ervaringen en verhalen van onze cliënten.

Klik hier  


TÜV CertifiedISO 9001:2015

TÜV Certified

De formule

Het verblijf in een beschermde woonomgeving houdt in dat je samenwoont met anderen. Je hebt je eigen kamer en deelt de woonkamer, open keuken, toilet en douche met je medebewoners. Je leert te socializen op een dieper niveau en je kunt op de steun van je fellows rekenen en er voor je fellows zijn. Tijdens dit verblijf van maximaal een jaar word je intensief begeleid door het Pret in herstel-team.

Vul a.u.b. alle velden in.