Vacature begeleide(st)er wonen en ambulant M/V 32 uur

Pret in herstel, locatie Den Haag of Delft

Voor onze verblijfslocaties en ambulant, van Pret in herstel in Den Haag en Delft zoeken wij twéé enthousiaste begeleiders die onze teams komen versterken. We werken nu ruim 9 jaar op de locatie Den Haag en alweer 1½ jaar in Delft, op een herstel ondersteunende wijze. Onze missie is: ‘Prettig herstellen van verslaving”.’ Bij ons verblijven mensen van 18 tot 65 jaar, welke voorafgaande aan verblijf, een (klinische) behandeling voor verslavingsproblematiek hebben gehad. De locatie Den Haag biedt plek voor 37 cliënten, verdeeld over acht woningen en locatie Delft 31 cliënten. Pret in herstel biedt een volledig abstinent verblijf voor onze cliënten aan. Dit zorgt ervoor dat de omgeving voor zowel cliënten, als medewerkers als zeer veilig wordt ervaren.

Spreekt dit jou aan? Mooi! Lees dan snel verder en solliciteer!

Wat ga je doen?

Als begeleider zorg jij voor de dagelijkse begeleiding aan de cliënten. Zo zul je een eigen caseload krijgen en zul je voor deze cliënten het eerste aanspreekpunt zijn. Face-to-face gesprekken zijn een onderdeel van het dagelijks werk. Je werkt mee aan de begeleidingsplannen en de doelen die hierin opgesteld worden door onze cliënten. Ook zul je het dagprogramma (o.a groepsgesprekken/ workshops/ kookactiviteiten) uitvoeren en de cliënten persoonlijk op de elf leefgebieden ondersteunen/ begeleiden.
Onze begeleiding richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënten. Als begeleider ondersteun je de cliënten bij het behalen van de doelen uit het begeleidingsplan, met als einddoel: abstinent en gelukkig zijn of haar plek in de maatschappij te (her) vinden. Je werkt in een team, waar wekelijks overleg plaatsvindt.

Dit ben jij

 • Je hebt een MBO-4 of hbo-diploma richting pedagogisch of maatschappelijk werk;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met het werken met verslavings- en psychische problematiek;
 • Je wilt 32 uur per week werken;
 • Je staat sterk in je schoenen.
 • Je bent gericht op samenwerking, maar kan ook prima zelfstandig werken;
 • Je hebt kennis/ ervaring met het 12-stappen Minnesota model.
 • Je bent in staat om bij een indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen;

Dit bieden wij

Doordat wij een volledig abstinente woonomgeving aanbieden voor onze cliënten, is het verblijf van de cliënten en daarmee de werksfeer veilig. Er zijn nauwelijks agressie incidenten.
Wij vinden de ontwikkeling van de medewerkers heel belangrijk. We bieden maandelijkse supervisie en intervisie aan. Daarnaast zijn er trainingen te volgen op het gebied van verslavingsproblematiek en het herstel hiervan.

Primaire arbeidsvoorwaarden:

Arbeidsvoorwaarden volgens CAO GGZ schaal 45. Het bijbehorende salaris is minimaal € 2407,- en maximaal €3396,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en leeftijd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

Aanstelling is voor de duur van 12 maanden. Daarna behoort voortzetting van het contract tot de mogelijkheden.

Werkschema:

 • Avondwerk
 • Dagdienst
 • Flexibel werkrooster
 • Weekendbeschikbaarheid
 • Mobiel telefoon
 • Computer

Sollicitatievragen:

Opleiding:

 • MBO- niveau 4/ HBO. Beide in de richting van sociaal/ maatschappelijk werk.

Thuiswerken:

 • Nee

Ben je enthousiast geworden?

Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Maurice Scheerder 06-51280111 of ons kantoor 070-326 06 79

 

Pih Algemeen

Laan van Meerdervoort 170
2517 BH Den Haag
info@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 8875 874

Pih Begeleiding

Laan van Meerdervoort 178
2517 BH Den Haag
ambulant@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 792 0096

 

Pih Delft

Oude Delft 169
2611 HB Delft
delft@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)15 792 0021

Pih Den Haag

Laan van Meerdervoort 170
2517 BH Den Haag
denhaag@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 369 8664

 

Pih Wateringen

Julialaan 4
2291 BM Wateringen
wateringen@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)174 705 127

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

.button { border-radius: 0.5em; }