Begeleid en beschermd wonen


We zouden je het liefst letterlijk laten zien hoe je bij ons begeleid en beschermd kunt wonen. Daarom nodigen we je graag uit voor onze virtuele tour.

In deze huiselijke en warme omgeving bieden we je de begeleiding en bescherming die je zoekt. We zijn er voor iedereen die wil stoppen met gebruiken. Zodra je de behandeling in een 12 stappen Minnesota kliniek achter de rug hebt helpen wij je de stap terug naar de samenleving te maken.

Wij weten uit ervaring met welke uitdagingen je te maken hebt. Daarom helpen we je door begeleid en beschermd te wonen bij verslaving en/of gedragsproblemen. Herstellen doe je niet alleen. Daarom helpen we je volgens de 12 Stappen Minnesota-behandeling met begeleiding bij 11 leefgebieden.

 

Onze formule: beschermde woonomgeving

Je verblijft in onze beschermende woonomgeving, waar je samenwoont met anderen. Je hebt jouw eigen kamer en deelt de woonkamer, de open keuken, het toilet en de douche. Dat is gezellig én helpt je sociale relaties aan te gaan, die je tijdens jouw verblijf verder verdient. Je ervaart de steun van jouw fellows. En je bént de steun voor hen. Tijdens jouw verblijf biedt het Pret in herstel-team je de begeleiding en bescherming die belangrijk voor je is. 

 

Volgens de 12 Stappen Minnesota-behandeling

Jouw verblijf bij ons vindt plaats volgens de 12 Stappen Minnesota-methode. Je krijgt persoonlijke begeleiding en hebt een eigen begeleider. Je neemt in groepen deel aan onze activiteiten. Tegelijkertijd is er 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg en begeleiding beschikbaar. Als dat nodig is staat er binnen 15 tot 30 minuten iemand voor je klaar om je te helpen.

 

Begeleiding bij 11 leefgebieden

Onze begeleiding is zo compleet en divers mogelijk. Vanuit elf leefgebieden helpen we je op een fijne, verantwoorde en stabiele manier terug te keren in de samenleving.

 • Herstel
  Volgens het 12 stappen Minnesota-model werken we dagelijks aan jouw herstel. Zo bouwen we aan zelfredzaamheid, zodat je ook zonder onze zorg kunt vertrouwen op een gezond herstelsysteem.
 • Huisvesting
  Samen met jou onderzoeken we hoe het na-traject eruit kan zien. We begeleiden je bij het vinden van huisvesting, zodat je daar (eventueel met ambulante zorg) prettig kunt wonen.
  Let op: we vragen je bij binnenkomst om een uitstroomadres op te geven. Bij misbruik of gebruik van middelen en bij agressie vertrek je naar het uitstroomadres. We hanteren een zero-tolerance-beleid om het voor de anderen zo aangenaam mogelijk te houden.
 • Dagbesteding
  Ons aanbod aan dagbesteding helpt jou te herstellen. Uiteraard bieden we allerlei mogelijkheden en stemmen we dat graag samen met jou op je wensen af.
 • Financiën
  We brengen samen jouw financiën in kaart en op orde, als dat nodig is. Je krijgt ondersteuning van een budgetcoach.
 • Lichamelijke gezondheid
  Voor zover mogelijk zullen we je ondersteunen om jouw lichamelijke gezondheid te herstellen. Indien nodig schakelen we onze partners in die daarbij kunnen helpen.
 • Geestelijke gezondheid
  We organiseren wekelijks groepen en workshops. Daarnaast is er persoonlijke begeleiding beschikbaar. Als jij een open houding hanteert helpen wij je met jouw onderliggende problematiek.
 • Dagelijkse activiteiten
  Vanaf de eerste dag ondersteunen we je bij het huishouden, dus bij de was en het koken. Zo zorgen we ervoor dat je dit onder de knie krijgt, voordat je uitstroomt.
 • Huiselijke relaties
  We stimuleren je om de anderen om je heen te leren kennen. Wellicht sluit je de vriendschap van je leven, of heb je in ieder geval een paar anderen om je heen die jou begrijpen.
 • Sociaal netwerk
  Vanuit het steunsysteem stimuleren we het opbouwen van een sociaal netwerk. Onze begeleiders hebben een naasten-opleiding gevolgd, dus kunnen je er goed mee helpen.
 • Maatschappelijke participatie
  Wij helpen je weer een plek te vinden in de maatschappij, waarin jij je kunt ontwikkelen. Samen bespreken we jouw doelen. We zoeken naar werk, bouwen een steunsysteem en helpen je clean te blijven.
 • Justitie
  Als dat nodig is bekijken we de mogelijkheden voor een juridisch traject. Hiervoor werken we samen met diverse advocatenkantoren.

 

Behandeling bij NuGGZ

Zoek je naar aanvullende behandeling van onderliggende problematiek? Meld je aan bij ons behandelcentrum NuGGZ. Daar kun je terecht voor de behandeling van een persoonlijkheidsstoornis, angst- of depressieve klachten en lichte traumaverwerking. Je vindt meer informatie op de website van NuGGZ

Heb je vragen over onze werkwijze of wil jij je aanmelden? Bel ons op telefoonnummer 070 8 875 874, stuur ons een e-mail naar info@pretinherstel.nl of gebruik het online aanmeldformulier. We horen graag van je!

 

Pih Algemeen

Laan van Meerdervoort 170
2517 BH Den Haag
info@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 8875 874

Pih Begeleiding

Laan van Meerdervoort 178
2517 BH Den Haag
ambulant@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 792 0096

 

Pih Delft

Oude Delft 169
2611 HB Delft
delft@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)15 792 0021

Pih Den Haag

Laan van Meerdervoort 170
2517 BH Den Haag
denhaag@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)70 369 8664

 

Pih Wateringen

Julialaan 4
2291 BM Wateringen
wateringen@pretinherstel.nl
Tel: +31 (0)174 705 127

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.

.button { border-radius: 0.5em; }