Beschermd wonen

Wij zijn dienstverlenend aan personen die het verlangen hebben om te stoppen met gebruiken, omdat wij hem of haar als geen ander begrijpen. Onze cliënten zijn als mens gelijkwaardig aan de begeleiders, bijna allen ervaringsdeskundigen. Zo kunnen wij deel uitmaken van de oplossing, want herstellen van verslaving en gedragsproblemen doe je niet alleen. Door onze benadering en begeleiding zal de uitstromende cliënt, als zelfredzame burger, een passende plek innemen in de maatschappij, in relaties en in werk. Wij werken volgens het 12 stappen Minnesota model, het is daarom ook niet mogelijk om met een andere methodiek bij ons in te stromen.

Pret in herstel kan je het volgende bieden:
Verblijf, begeleiding en dagbesteding in een beschermde woonomgeving.


We begeleiden je in de volgende elf leefgebieden;

 1. Financiën
 2. Dagbesteding
 3. Huisvesting
 4. Huiselijke relaties
 5. Geestelijke gezondheid
 6. Lichamelijk gezondheid
 7. Herstel
 8. Activiteiten dagelijks leven
 9. Sociaal netwerk
 10. Maatschappelijke participatie 
 11. Justitie


Aanbod Dagbesteding Beschermd wonen:

 1. Herstelgroepen
 2. Housecall
 3. Koken
 4. Sport
 5. Recreatieve en educatieve uitjes
 6. Spreker 
 7. Community meeting
 8. EHBO
 9. Wat te doen bij brand
 10. Workshop Huisvesting
 11. Workshop Re-integratie
 12. Computer training
 13. Workshop Relapse preventie
 14. Workshop 12 stappen
 15. Workshop Budget

 

De kracht van onze werkwijze is dat we samen met jou doelen gaan stellen en deze ook verwezenlijken. “Dag voor dag” geldt hiervoor als motto.

 

Verblijf in een beschermde woonomgeving of begeleiding
Het verblijf en de begeleiding sluit aan op de 12 Stappen Minnesota behandeling. Je krijgt persoonlijke begeleiding, je gaat naar groepen en je doet mee met de groepsactiviteiten. Er is permanent toezicht en er wordt van je verwacht dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Als je dit doet is er een grote kans van slagen. Wij werken samen met alle instellingen en klinieken in Nederland die verslaafden behandelen op basis van het Minnesota-model en ook hebben we een samenwerking met verschillende 12 stappen verslavingsklinieken. Wij bieden een gezonde en positieve werkomgeving voor ons personeel dat bestaat uit goed opgeleide ervaringsdeskundigen. Dit doen wij zodat de cliënt kan zien dat een leven in herstel leuk en uitdagend is. Vandaar onze naam: Pret in herstel. 

Wij zijn betrouwbaar en transparant in ons dienstverleningsproces naar cliënt, familie, medewerkers, ketenpartners, verwijzers en andere begeleiders van de cliënt. Want zij zijn belangrijk voor het gezamenlijk succes.

 

Beschermd wonen;

ZIN (zorg in natura)

 • Delft
 • Midden-Delfland
 • Pijnacker-Nootdorp
 • Westland
 • Den Haag


PGB (persoons gebonden budget)

 • Heel Nederland

Virtuele rondleidingNeem een kijkje bij Pret in herstel

Klik hier om te beginnen 


Recensies cliëntenLees de ervaringen en verhalen van onze cliënten.

Klik hier  

Brasserie UP

Brasserie UP is een sociale onderneming waar je dagbesteding kan doen, maar ook een opleiding tot kok kan volgen. Wij bieden jaarlijks twintig mensen met een verslavingsverleden de mogelijkheid om een nieuwe start te maken. Bij ons krijg je een jaar lang professionele begeleiding en coaching in het proces van clean blijven en we leren je de skills als kok. Naast een “gewone” lunchroom zijn wij een HKZ gecertificeerde (zorg) instelling, dit betekent dat wij begeleiding bieden met jou als middelpunt van je traject bij ons. Na het eventueel behalen van je diploma kunnen we je begeleiden in het vinden van een passende baan. Tot nu toe zij alle geslaagde kandidaten weer aan het werk.

De formule

Het verblijf in een beschermde woonomgeving houdt in dat je samenwoont met anderen. Je hebt je eigen kamer en deelt de woonkamer, open keuken, toilet en douche met je medebewoners. Je leert te socializen op een dieper niveau en je kunt op de steun van je fellows rekenen en er voor je fellows zijn. Tijdens dit verblijf word je intensief begeleid door het Pret in herstel-team.

Vul a.u.b. alle velden in.